Καλάθι αγορών 0 Προϊόν/τα - 0,00 €

 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Μάσκες
Απαγορεύεται η βουτιά στο νερό με το πρόσωπο φορώντας τη μάσκα. Μπορεί να σπάσει το κρύσταλλο και να σας τραυματίσει.
Όταν αγοράζουμε μια καινούρια μάσκα επαλείφουμε εσωτερικά τους φακούς και τη σιλικόνη της μάσκας με λευκή οδοντόκρεμα (όχι gel) η οποία συνήθως περιέχει κόκκους και είναι αυτοί οι οποίοι βοηθούν στον καθαρισμό. Η πίεση που ασκούμε είναι ελαφριά έτσι ώστε να μην κάνουμε σημάδια στα κρύσταλλα. Αφήνουμε την οδοντόκρεμα να δράσει για τουλάχιστον 2 ώρες και στη συνέχεια ξεπλένουμε καλά τους φακούς και το εσωτερικό της μάσκας με χλιαρό νερό. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ήπιο απορρυπαντικό πιάτων, σε αυτήν την περίπτωση όμως πρέπει να προσέξουμε πολύ καλά το σωστό ξέπλυμα, ώστε να αποφύγουμε τον οποιοδήποτε ερεθισμό των ματιών και του δέρματος κατά τη χρήση της μάσκας στη θάλασσα. Επίσης, αρκετές καταδυτικές εταιρείες έχουν βγάλει ειδικά σκευάσματα για τον καθαρισμό της μάσκας τα οποία λειτουργούν πολύ καλά. Όλα τα παραπάνω ίσως χρειαστεί να τα επαναλάβουμε μερικές φορές ακόμη τους πρώτους μήνες. Στη συνέχεια κάθε φορά πριν από τη χρήση χρησιμοποιούμε κάποιο ειδικό αντιθαμβωτικό του εμπορίου, ψεκάζουμε τους φακούς εσωτερικά και εξωτερικά και μόλις στεγνώσει την ξεπλένουμε λίγο με το θαλασσινό νερό. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε κάποιο φυσικό αντιθαμβωτικό όπως σάλιο ή πατάτα ή φύκια. Ο τρόπος χρήσης είναι ο ίδιος με το χημικό αντιθαμβωτικό. Μετά τη χρήση η μάσκα πρέπει να ξεπλένεται με γλυκό νερό και να καθαρίζεται καλά γιατί τα άλατα και οι σκόνες αποτελούν παράγοντες θαμπώματος. Αποθηκεύουμε σε μέρος σκιερό χωρίς υψηλές θερμοκρασίες ή υγρασία.


Οι κύριοι παράγοντες που προκαλούν θόλωμα στους φακούς τής μάσκας είναι το χνώτο που βγαίνει από τη μύτη ακούσια κατά την αναπνοή μας και ο ιδρώτας στους πόρους τού προσώπου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η Cressi ανέπτυξε δύο πατέντες για να μειώσει στο ελάχιστο την επίδραση αυτών.

Εσωτερικές μεμβράνες (λεπτομέρειες 1,2)

Μια πατενταρισμένη μεμβράνη περιβάλλει την εσωτερική θήκη τής μύτης και τα κρύσταλλα της μάσκας. Με αυτόν τον τρόπο λειτουργεί ως φράγμα που παγιδεύει την υγρασία που διαφεύγει από τη μύτη τού δύτη ακούσια όταν αναπνέει από το στόμα. Το αποτέλεσμα είναι ότι όχι μόνο η υγρασία διοχετεύεται μακριά από τους φακούς, αποφεύγοντας έτσι το θάμπωμά τους, αλλά μειώνει επίσης την ανάγκη αντιστάθμισης της εσωτερικής πίεσης.Σύστημα Ψύξης (λεπτομέρεια 3)

Το εξωτερικό μέρος τής φούστας, πάνω από τα φρύδια, διαθέτει ένα σύστημα ψύξης που αποτελείται από δύο μικρούς εναλλάκτες θερμότητας. Χάρη σε αυτό το σύστημα, η θερμοκρασία στο εσωτερικό τής μάσκας μειώνεται και έρχεται πιο κοντά στην εξωτερική θερμοκρασία (δηλαδή του νερού) και τα σταγονίδια υγρασίας παγιδεύονται πριν φτάσει ο αέρας στους φακούς, εμποδίζοντάς τους να θολώσουν.

Προσοχή!
Για καλύτερα αποτελέσματα καθαρίστε τους φακούς με σαπούνι ή οδοντόκρεμα πριν χρησιμοποιήσετε την μάσκα για πρώτη φορά.

Επιπλέον σε κάθε χρήση ενισχύστε την αντιθαμβωτική προστασία με χρήση αντιθαμβωτικού σπρέι  (δείτε εδώ) ή σάλιου .

 

Γυαλιά Κολύμβησης Απαγορεύεται η κατάδυση σε βάθος μεγαλύτερο των 2 μέτρων με γυαλάκια κολύμβησης. Όταν τα γυαλάκια είναι καινούρια έχουν αντιθαμβωτική προστασία και δεν χρειάζεται να προβούμε σε κάποια σχετική ενέργεια. Με την πάροδο του χρόνου φεύγει η προστασία. Τότε πριν τη χρήση μπορούμε να ψεκάσουμε εσωτερικά τους φακούς με κάποιο ειδικό αντιθαμβωτικό διάλυμα χωρίς αλκοόλη. Αφού στεγνώσει ξεπλένουμε με νερό. Μετά από κάθε χρήση ξεπλένουμε καλά το προϊόν με γλυκό νερό. Μην χρησιμοποιείτε διαλύτες ή άλλα καθαριστικά που περιέχουν οινόπνευμα ή υδρογονάνθρακες. Μην τρίβετε τους φακούς. Αν χρειαστεί να καθαρίσετε τους φακούς μετά το πλύσιμο κάντε το μόνο με αντιστατικό πανάκι. Κρατήστε τα γυαλιά μακριά από πηγές θερμότητας και αποφύγετε την παρατεταμένη έκθεση τους στον ήλιο. Αποθηκεύουμε σε μέρος σκιερό χωρίς υψηλές θερμοκρασίες ή υγρασία.

Γρηγόρης  Αποστολίδης
E. Apostolidis &  Co.S.A  και  αθλητής


 
 
Από μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο "The Journal of Hospital Infection", εξετάστηκαν όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με την επιμονή ανθρώπινων και κτηνιατρικών ιών σε επιφάνειες κοινώς χρησιμοποιούμενων αντικειμένων, καθώς και στρατηγικές απενεργοποίησης με παράγοντες βιοκτόνων που χρησιμοποιούνται συνήθως για την απολύμανση των εγκαταστάσεων υγείας, αλλά επίσης και στο σπίτι.
 
  Η ανάλυση είκοσι δύο μελετών αποκάλυψε ότι οι ανθρώπινοι κορωνoϊοί (όπως SARS, MERS ή ενδημικοί, HCoV) μπορούν να παραμείνουν σε επιφάνειες όπως μέταλλο, γυαλί ή πλαστικό για έως και εννέα ημέρες, αλλά μπορούν επίσης να απενεργοποιηθούν αποτελεσματικά μέσω 62-71% αιθανόλης με διαδικασίες απολύμανσης (ALCOHOL στα αναφερόμενα ποσοστά), υπεροξείδιο υδρογόνου, το γνωστό οξυζενέ(hydrogen peroxide) στο 0,5%, ή υποχλωριώδες νάτριο, η γνωστή χλωρίνη (sodium hypochlorite)0,1% εντός ενός λεπτού από την εφαρμογή. Η μελέτη αποκάλυψε ότι άλλοι βιοκτόνοι παράγοντες, όπως το χλωριούχο βενζαλκόνιο (benzalkonium chloride) 0,05-0,2% και το chlorhexidine gluconate 0,02% βρέθηκαν να είναι λιγότερο αποτελεσματικοί.
 
  Το ενδημικό στέλεχος τού ανθρώπινου κορωνoϊού, μπορεί να παραμείνει μεταδοτικό από δύο ώρες έως εννέα ημέρες σε επιφάνειες. Ευτυχώς, σε θερμοκρασία 30 βαθμών Κελσίου, η διάρκεια της επιμονής τους είναι μικρότερη.
  Η μελέτη δείχνει επίσης ότι υπάρχουν υλικά που επιτρέπουν μεγαλύτερη επιβίωσή του, όπως ο χαλκός (4 ώρες) και το χαρτί και το χαρτόνι (24 ώρες) στα οποία όμως το μολυσματικό φορτίο τού ιού σταματά μετά από 2 και 5 ώρες αντίστοιχα.
 
  Ακολουθώντας αυτά τα επιστημονικά στοιχεία, μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε έρευνες που έγιναν σε συνεργασία με το Ιταλικό Ναυτικό, το οποίο, όπως γνωρίζετε, είμαστε προμηθευτές και τελειοποιήσαμε την ακόλουθη διαδικασία που ισχύει για τους Ρυθμιστές μας:
  Τα δραστικά συστατικά που προτείνονται για τον καθαρισμό και την απολύμανση των ρυθμιστών μας είναι το TEGO 51 © ή το Neo Stereamine G (katiosteril) ©, και τα δύο πολυδύναμα απολυμαντικά καταχωρημένα από τον EPA (U.S Enviromental Protection Agency) για εξωτερική χρήση.
  Τα χρησιμοποιούμε αφού γίνει η σωστή αραίωση σε νερό, σε συγκεντρώσεις που δεν είναι ερεθιστικές για το δέρμα ούτε διαβρωτικές για μέταλλα και καουτσούκ, έτσι χρησιμοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα ενδείξεων.
 
  Η προετοιμασία είναι απλή:
  Αφού φορέσετε προστατευτικά γάντια, αραιώστε σε νερό κατά μέσο όρο 2% ή 4 κουταλάκια του γλυκού (20 ml) ανά λίτρο νερού ή 3% (2 κουταλιές της σούπας (30 ml)) ανά λίτρο νερού, τότε οι ρυθμιστές πρέπει να βυθιστούν και να αφεθούν στο απολυμαντικό διάλυμα για τον απαραίτητο χρόνο, έχοντας τη μέγιστη προσοχή ώστε αυτό να πλημμυρίσει εντελώς το σώμα τού δεύτερου και του πρώτου σταδίου μαζί με τον σωλήνα χαμηλής που τους συνδέει.
 
  Σημαντικό:
  O ρυθμιστής δεν πρέπει να αποσυναρμολογηθεί και πρέπει να αποθηκευτεί στο διάλυμα απολυμαντικού με όλα τα βύσματα LP(χαμηλής) και HP(υψηλής) του 1ου σταδίου κλειστά και με το καπάκι σύνδεσης Yoke ή DIN κλειστό, έτσι ώστε το διάλυμα να μην μπορεί να εισέλθει μέσα στο 1ο  στάδιο. Σε αντίθεση με το 2ο στάδιο που το υγρό διάλυμα πρέπει να το γεμίσει εσωτερικά.
Σε όποιο διάλυμα και αν διαλέξουμε, ο ρυθμιστής θα πρέπει να παραμείνει μέσα σε αυτό 15 λεπτά.
  Στη συνέχεια, παρόλο που αυτά τα προϊόντα αφήνουν λίγα υπολείμματα τα οποία μετά το στέγνωμα δεν είναι αντιληπτά, χωρίς γεύση ή μυρωδιά, συνιστάται να ξεπλύνετε τον εξοπλισμό μετά τη διαδικασία απολύμανσης με άφθονο τρεχούμενο νερό και στη συνέχεια στεγνώστε το με καθαρό πεπιεσμένο αέρα. Αυτή η λειτουργία πρέπει να γίνει με μεγάλη ακρίβεια, προκειμένου να μην φέρετε δυνητικά ρυπογόνες ουσίες στη θάλασσα αφού το βυθίσετε σε απολυμαντικά διαλύματα.
  Φυσικά αυτά τα βήματα πρέπει να γίνονται σύμφωνα με τα κοινά μέτρα προσωπικής υγιεινής όπως:
  Πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι ή προϊόντα απολύμανσης συχνά για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Αποφύγετε να αγγίζετε τα μάτια, τη μύτη και το στόμα σας. Κρατήστε την απόστασή σας από άλλους ανθρώπους. Χρησιμοποιήστε γάντια και μάσκες PPE (FFP2,3) ή χειρουργικές μάσκες για να αποφύγετε τη μόλυνση των σταγονιδίων.

   Προσοχή:
  Οποιοδήποτε προϊόν και να χρησιμοποιήσετε, συστήνουμε-προτείνουμε να ζητηθούν τα αντίστοιχα MSDS (Material Safety Data Sheets).
 

 

Για να μπορέσετε να απολαύσετε τις ολοπρόσωπες μάσκες και να μην απογοητευτείτε, πρέπει να γνωρίζετε ότι έχουν περιορισμό στη χρήση.

  • Απαγορεύεται η χρήση τους στην κατάδυση.

Επειδή με αυτές τις μάσκες δεν μπορούμε να εξισώσουμε την πίεση στα αυτιά μας, δεν μπορούμε να καταδυθούμε κάτω από τα 2 μέτρα βάθος.

  • Επίσης δεν προορίζονται για αγωνιστική κολύμβηση ή προπόνηση.

Τέλος, ΜΗΝ εμπιστεύεστε τις απομιμήσεις.

Ο αναπνευστήρας των full face μασκών έχει στενότερη διάμετρο από τους παραδοσιακούς. Και έτσι αν η μάσκα δεν έχει σχεδιαστεί σωστά έχουμε ως αποτέλεσμα τον κακό εξαερισμό.

Η ANSTI είναι αγγλική εταιρεία που εξειδικεύεται στην παραγωγή μηχανημάτων μέτρησης της απόδοσης των υποβρυχίων αναπνευστικών συσκευών.

Πραγματοποίησε, λοιπόν, τεστ απόδοσης ολοπρόσωπων μασκών snorkeling.

Το τεστ έγινε με τα standards EN250  &  EN14143.

Χρησιμοποίησε την ολοπρόσωπη μάσκα της Ocean Reef καθώς και δύο άλλες επώνυμες και μία ασιατική.

Τα αποτελέσματα στον ακόλουθο πίνακα:


* Η κάθε αναπνοή ήταν χωρητικότητας 2,5 lt. Σε αυτήν  την περίπτωση το CO2 εσωτερικά στη μάσκα δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 10mbar 
** Η κάθε αναπνοή ήταν χωρητικότητας 1 lt. Σε αυτήν την περίπτωση το COεσωτερικά στη μάσκα δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 20mbar

Τα πράσινα πεδία είναι μέσα στα πλαίσια των φυσιολογικών τιμών, ενώ τα κόκκινα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις καταλληλότητας και αυξάνουν τον βαθμό επικινδυνότητας του προϊόντος!

Είναι φανερό ότι η χαμηλή τιμή στο έργο αναπνοής (WOB) οδηγεί σε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά διοξειδίου του άνθρακα (CO2) !

Η Ocean Reef λοιπόν μετά από μελέτη και πολλά τεστ κατασκεύασε την αυθεντική ολοπρόσωπη μάσκα που εμποδίζει την αύξηση του CO2

με το πρωτοποριακό σύστημα ανακύκλωσης αέρα που διατηρεί ξεχωριστό χώρο για τον αέρα της εκπνοής μας.

Και αυτό είναι που κάνει τις ολοπρόσωπες μάσκες της Ocean Reef να ξεχωρίζουν!

 

 

Λίγα λόγια για την εταιρεία Ocean Reef

Πίσω από την εταιρεία Ocean Reef Group υπάρχει μια ιστορία που ξεκινά από το απλό πάθος για την κατάδυση και τις πρωτοποριακές ιδέες!

Σήμερα η Ocean Reef στεγάζεται σε ένα Ιταλικό εργοστάσιο στη Γένοβα και παράγει για πάνω από 25 χρόνια επαγγελματικές ολοπρόσωπες μάσκες (full face masks) αερίου και κατάδυσης.

Είναι ένας από τους κύριους προμηθευτές ολοπρόσωπων μασκών στα Ιταλικά σώματα ασφαλείας και όχι μόνο.

 

 

Ωραριο Καταστηματος

Δευ-Τετ-Σάβ: 10:00-15:00

Τρί-Πέμ-Παρ: 10:00-20:00

© 2024 apostolidisdive.gr. All Rights Reserved. κατασκευη ιστοσελιδας - XTD

Search